Ana Sayfa
Duyurular
2017-2018 Bahar Yarıyılı Umde Seçecek Öğrencilerin Dikkatine

2017-2018 Bahar Yarıyılı UMDE Seçecek Öğrencilerin Dikkatine

2017-2018 Bahar Yarıyılında UMDE programına katılmak isteyen öğrencilerin aşağıdaki  bağlantıda yer alan Başvuru Formunu 12 Kasım 2017 tarihine kadar doldurmaları gerekmektedir.

 

·         Başvuru formunu doldurmanız durumunda sizin için firmalar ile sözleşme yapılacağından ve programdan vazgeçemeyeceğinizden dolayı UMDE programına katılmaya emin olmadan kesinlikle formu doldurmayınız. Ders seçim döneminde SABİS'ten ENM  487 MÜHENDİSLİK DENEYİMİ EĞİTİMİ ve ENM 496 MÜHENDİSLİK DENEYİMİ UYGULAMASI derslerinin ikisini de seçmek zorundasınız. Sadece formu doldurmanız ya da derslerden birisini seçmeniz yeterli değildir.

 

·         UMDE dersi AKTS değerleri  aşağıdaki şekilde olacaktır. UMDE programı 3 adet teknik seçmeli derse eşdeğer sayılacak olup 15 AKTS değerine sahiptir. Ancak sadece 5 AKTS’si ortalamaya yansır. 10 AKTS'si yeterli/yetersiz olarak transkripte işlenecektir.  Öğrenciler UMDE dersini SABİS üzerinden seçerken ENM 487 (5 AKTS) ve ENM 496 (10 AKTS) koldu dersleri aynı anda seçmek zorundadır.

 

·         Ders planlarını incelemek için:  http://ebs.sabis.sakarya.edu.tr/DersPlan/tr/2016/262/22/2/0/0/0

 

·         UMDE genel bilgiler için:  http://www.ie.sakarya.edu.tr/tr/icerik/7933/8577/genel-bilgiler

 

·         Başvurular  sadece 2017-2018 Bahar Yarıyılı (8. Yarıyıl) için geçerlidir

 

·         UMDE programını seçtiği döneme ait yarıyıldaki alt dönemlerden ve/veya diğer bölümlerden her hangi bir dersi olan öğrenci UMDE programına katılamaz. UMDE dersini seçtikten sonra ders saati firmadaki çalışma saatlerine uygun olsa dahi başka zorunlu / teknik seçmeli ders alınamaz.

Önemli Not: Öğrenci; hiç almadığı ya da devam şartı sağlamadığı (DZ) ders/derslere öncelikli yazılmak zorundadır. UMDE yapmayı planladığınız dönemde alttan bu durumda bir dersiniz varsa sistem önce o dersleri verir ve UMDE yapamazsınz. 

 

·         Öğrencilerin işletmelere atamaları Bölüm UMDE Takip Komisyonu (BUTAK) tarafından yapılacaktır. Bununla birlikte öğrenciler tarafından anlaşmalı işletmeler dışında yeni bir işletme önerilebilir. UMDE programında yer alan firmaların dışında firma önermek isteyen öğrencilerin ek'te yer alan formu da  25.12.2017 tarihine kadar  eneserkan@sakarya.edu.tr adresine göndermeleri gerekmektedir. Önerilen firma 60 km sınırı içinde yer almalıdır ve komisyon tarafından uygunluğu değerlendirilecektir.

 

·         Ders seçim dönemi öncesinde atanmış olduğunuz UMDE firmalarınız ve ilgili danışman öğretim üyeleriniz ilan edilecektir. Firmalar belirlendikten sonra dersi seçmeme gibi bir durum kesinlikle olamaz. Sistemde hem dersleri (ENM 487 ve ENM 496) hem de atandığınız danışmanı seçeceksiniz.

 

·         İngilizce destekli ders alan öğrenciler her dönem 1 ingilizce ders seçmek zorunda olduklarından UMDE seçtikleri dönemde 1 tane ingilizce ders seçebilirler. Bu durumda olan öğrenciler varsa Cuma günü olan İngilizce dersi seçmelilerdir yoksa 2. öğretimden dersi almalılardır.

 

·         UMDE dersi sadece 1 dönem alınabilir. Bu dersi daha önce aldıysanız kesinlikle tekrar seçmeyin.

 

·        UMDE ve Tasarım/Bitirme danışmanınızın aynı öğretim üyesi olması hem sizin açınızdan hem de çalışmalarınızın verimi açısından önemle tavsiye edilir. İlan edilen UMDE danışmanını ders kayıt aşamasında SABİS'te Tasarım/Bitirme danışmanı olarak seçmenizi tavsiye ederiz

 

·         UMDE formunda yer alan "Önerdiğiniz bir firma varsa açık bir şekilde işletme adı ve adresini yazınız" kısmı öğrencilerin mevcut firmalardan tercih ettiği firmaları belirtebileceği bir alan değildir. Bu alan mevcut anlaşmalı firmalar dışında farklı bir firma ile anlaşma yaptıysanız bunu önerebileceğiniz bir alandır. Buraya adını yazdığınız işletmeye ait kurum/kuruluş öneri formunu  eneserkan@sakarya.edu.tr   adresine göndermediğiniz sürece öneriniz dikkate alınmayacaktır.

 

 ·         UMDE programına katılmak için aşağıda bağlantısı verilen UMDE katılım formunu 12 Kasım 2017  tarihine kadar mutlaka doldurmanız gerekmektedir. Aksi taktirde SABİS üzerinden dersi seçmiş dahi olsanız firmalara atanmanız mümkün olmayacaktır. Firma mülakatları ile firmalar tarafından seçilmiş olsanız da formu doldurmanız gerekmektedir.

 

UMDE ile ilgili sorularınız veya komisyona bildirmek istediğiniz konular için aşağıda verildiği gibi Komisyon üyelerine danışabilirsiniz.

 

Öğrenci numarasının son rakamı 0,1,2,3 olanlar Yrd.Doç.Dr. Alper KİRAZ (kiraz@sakarya.edu.tr ) 

Öğrenci numarasının son rakamı 4,5,6 olanlar Arş.Gör. Enes Furkan ERKAN (eneserkan@sakarya.edu.tr )

Öğrenci numarasının son rakamı 7,8,9 olanlar Yrd.Doç.Dr. Merve CENGİZ TOKLU (mtoklu@sakarya.edu.tr)

 

 

2017-2018 Bahar yy UMDE Başvuru Form Bağlantısı: 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdniisw3cAynYSP6mO4abmKFsnC4ROqpzt5QPs3ar09p4ZQvw/viewform