Ana Sayfa
Programın İşleyişi

Karma Öğretim Programının İşleyişi

Programın Genel İşleyişi

Öğrencilerin uzaktan eğitime ulaşmaları SAULMS (Sakarya Üniversitesi Öğretim Yönetim Sistemi) üzerinden sağlanır. Öğrenci, mevcut öğrenci bilgi sistemindeki kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapabildiği portalda haftalık olarak yayınlanan ders içeriklerine, ders videolarına, varsa kaynak dosyalara ulaşabilir, bilgisayarına indirebilir ve zaman bağımsız olarak (asenkron) çalışma imkanı bulur.

Ödev, Vize ve Finaller

Ödevler ieport üzerinden verilebileceği gibi yüzyüze yapılan derslerde teslim şeklinde de olabilmektedir. Vize imtihanları ve finaller sınıf ortamında örgün öğretimler ile birlikte gerçekleştirilir. Kısa sınavlar ise yüzyüze yapılan ders saatlerinde gerçekleştirilir. Türk dili, İngilizce ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi dersleri tamamen uzaktan eğitim şeklinde yürütülmektedir. Bu derslerin kısa sınavları, ödevler ieport üzerinden gerçekleştirilebilir. Portal üzerinden kısa sınavların ve ödev yüklemelerinin nasıl yapıldığı bilgisi “ieport hakkında” bölümünde verilmiştir.

Ders Seçimleri, Notların ve Transkriptin Görüntülenmesi

Üniversiteye ilk kayıt sırasında size verilen kullanıcı adınız (öğrenci numaranızın başına u harfi getirilerek oluşturulur. Örneğin kullanıcı adınız: u120102045’gibidir. Şifreniz ise ilk olarak T.C. kimlik numaranız olarak tanımlanır. Daha sonra SABIS’e ilk girişinizde değiştirebilirsiniz.) ve şifreniz ile ders seçimlerinizi SABIS üzerinden yapabilirsiniz. Aynı zamanda size verilen bu kullanıcı adı ile başlayan bir öğrenci mailiniz de olacaktır.

Ders Programları

Karma öğretim öğrencileri Cuma ve Cumartesi günleri yapılacak olan yüz yüze ders saatlerinin verildiği ders programlarına bölüm web sitesi üzerinden ulaşmalıdır.

Danışman Atanması

Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği Madde 4’te belirtildiği gibi: Kaydını yaptıran her öğrenci için, ilgili bölüm başkanınca, bölümün öğretim üyeleri arasından bir akademik danışman atanır. Danışman, öğrenim süresi boyunca öğrenciyi izler, yol gösterir, yardımcı olur. Öğrenciler, danışmanlarının görüşünü alarak her dönemin başında alacakları derslere kayıt yaptırırlar.

Atanmış olan danışman listeleri bölüm web sitesinde yayınlanır.

Tasarım ve Bitirme Çalışması

Bitirme Çalışmaları örgün öğretimde gerçekleştirildiği gibi yürütülür.

Yaz Okulu

Karma Öğretim öğrencileri Yaz Okulu derslerini I. ve II. öğretim öğrencileri ile birlikte Örgün olarak almaktadırlar.

ERASMUS Öğrenci Değişim Programı

Karma öğretim öğrencileri Öğrenci değişim programları ile anlaşmalı üniversitelerde karma öğretim programı bulunmadığından ERASMUS’tan faydalanamamaktadırlar.

Öğrenci Bursları

Karma öğretim öğrencilerine burs verilmemektedir.

Kütüphane Hizmetleri

Kütüphane hizmetleri ile ilgili olarak; Sakarya Üniversitesi dışından, öğrenci ve personelimizin, Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığının üye olduğu online veritabanlarına erişebilmesi için bir vekil sunucu kurulmuştur. Öğrenci ve personelimiz kullandıkları web tarayıcısına göre buradaki linkten ayarları uygulayarak bu hizmetten faydalanabilir.

Haftasonu Eğitiminde Kampüs Olanakları

Cuma günü tüm öğretimlerin dersi olması nedeniyle kalabalık olan Kampüs, cumartesi günleri daha sakin olmaktadır. Hafta sonu kütüphane açıktır ve hizmet vermektedir. Cumartesi günü yemekhane açılmamakta ancak M5 binasına yakın olan “Simit Sarayı” , “Gizli Bahçe” ile “Merkez Kafeterya” daki yemek hizmetlerinden yararlanılabilinmektedir.

Öğrenci Kulüpleri

Sakarya üniversitesi bünyesinde 80 kadar öğrenci kulübü bulunmaktadır. Öğrenciler bu kulüplere yetenekleri, istekleri doğrultusunda üye olabilir ve bilim, kültür, spor ve sanat alanlarında kendilerini geliştirebilirler. Öğrenci kulüpleri hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.