Ana Sayfa
Duyurular
2020-2021 Bahar Dönemi Umde Atamaları

2020-2021 Bahar Dönemi Umde Atamaları

2020-2021 Bahar yy UMDE atamaları bölüm yönetimi ve UMDE komisyonu tarafından gerçekleştirilmiştir.

 

Başvuru yapan ve firmalara atanan tüm öğrenciler UMDE dersini seçmek zorundadır. Her öğrenci UMDE dersini seçerken ENM 487 ve ENM 496 kodlu dersleri seçmelidir (Yanlızca herhangi birini seçmek yeterli değildir. SABİS üzerinde derse yazılma esnasında bütün öğrencilerde tek bir öğretim görevlisi gözükecektir, ileriki günlerde bölüm yöneimi tarafından atanan danışmanınız gözükecektir.

 

Firmalara atanan öğrencilerin firmaya gittikleri ilk hafta UMDE Protokol belgesini de imzalatmaları ve taratıp eneserkan@sakarya.edu.tr adresine e-posta ile göndermeleri gerekmektedir. Protokol EKTE yer almaktadır.

 

UMDE seçilen dönemde Cuma günü ya da 2. öğretim dahi olsa başka ders alınamaz (Tasarım, Bitirme, Girişimcilik, Staj ve Cuma günü olmak koşulu ile üni ortak dersleri seçilebilir). Ders seçiminde bu kurala aykırı bir seçimde bulunan öğrencilerin ilgili derslerden çekilmeleri istenecektir.

 

UMDE Tarihleri: 1 Mart 2021 – 17 Haziran 2021 olup bu tarihler akademik takvim baz alınarak belirlenmiştir. Akademik takvimde yapılacak değişikliklerde bu tarihler de değişebilir. Değiştiği taktirde bölüm web sayfasında ilan edilir.

 

24 Şubat 2021 Çarşamba günü UMDE tanıtım toplantısı online olarak saat 15:00’da yapılacaktır. Katılım için davet e postaları e-posta adreslerinize gönderilecektir. Toplantıya katılım zorunludur.

 

Sigorta işlemleri için tüm atanan öğrencilerin 16.02.2021 Salı günü 17.30'a kadar aşağıdaki bağlantıda verilen formu (öğrenci e posta adresinizi kullanınız) doldurması gerekmektedir. Önerdiğiniz firma tarafından sigorta yapıldıysa ve üniversite tarafından sigortalanmak istemiyorsanız bu durumu belirten bir dilekçe ve sigorta çıktısını 16.02.2021 Salı günü 17.30'a kadar eneserkan@sakarya.edu.tr adresine gönderiniz.

Sigorta işlemleri  için bağlantı: https://forms.gle/2wFbSba3GH4ByNzL6

Sigorta işlemini yapmayan öğrenci firmalara kesinlikle giremez. UMDE kapsamında, Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe olmak üzere haftanın 4 iş günü firmalarda bulunmak zorundasınız. Sigortanız da bu 4 gün için yapılacağından ve Cuma, Cumartesi, Pazar ve resmi tatil günleri sigortasız olacağınızdan dolayı her ne sebeple olursa olsun firmalara gitmeyiniz.

 

Senato kararına göre UMDE programına katılan tüm öğrencilerden sorumluluk onay belgesi alınması gerekmektedir. Aşağıdaki bağlantı ile online onay vererek (öğrenci e posta adresinizi kullanınız), onay belgesini imzalayıp sisteme yüklemeniz gerekmektedir.  İlgili belge form içerisine bağlantı olarak iliştirilmiş olup bağlantı tıklanarak indirilebilmektedir.

Sorumluluk onay belgesi için bağlantı:   https://forms.gle/NDL7bTt8fo1e9NP29