Ana Sayfa
Bölüm
Bölüm Başkanından

Bölüm Başkanından

1977 yılında İşletme Mühendisliği Bölümü olarak kurulan ve 1982 yılından itibaren Endüstri Mühendisliği Bölümü adı altında Eğitim-Öğretim ve Araştırma-Geliştirme faaliyetlerini günümüze kadar sürdüren 40 yıllık bilgi ve deneyime sahip bir bölümüz. Amacımız teknolojik bilgi birikimini mühendislik ve yönetim becerileri ile birleştiren yaratıcı, her unsuru daha iyi, daha verimli ve daha üretken hale getirmenin yollarını arayan, mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahip çok disiplinli mühendisler yetiştirmektir.

Bölümümüz Mühendislik Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (UMDEK) ve European Network for Accreditation of Engineering Education (ENAEE)  tarafından akredite edilmektedir.

2013 yılından itibaren bölümümüzde uygulanan "Uygulamalı Mühendislik Deneyimi Eğitimi (UMDE)" programı ile 4. Sınıf öğrencilerimizin Güz veya Bahar döneminde bir yarıyılını işletmede aday mühendis olarak geçirerek mezuniyet öncesi iş deneyimi kazanması ve iş bulma olanaklarının artırılması sağlanmaktadır

Öğrencilerimize yan dal ve ilgi alanı gibi programlarla belirli alanlarda uzmanlaşma olanağı verilmektedir. Ayrıca Çift Ana Dal (ÇAP) programıyla başka bir bölümü bitirme olanağı tanınmaktadır.

Bölümümüz örgün yüksek lisans ve doktora programlarının yanı sıra tezsiz yüksek lisans örgün ve uzaktan eğitim programlarını yürütmektedir. 

Mezunlarımız her gün hayatımıza dokunan birçok ürün ve hizmetin arkasındaki sistemleri tasarlamak ve geliştirmek için mühendislik, matematik, bilgi işlem ve işletme yönetiminin kesişme noktalarında çalışma olanağı bulmaktadır. Böylece işletmeler ve kurumların üretim ve lojistik, sağlık hizmetleri ve finans mühendisliği gibi alanlarında rol almaktadırlar. Bunun yanı sıra çok sayıda öğrencimiz bilimsel çalışmaları yakından takip ederek, ülkemizde ve dünya ülkelerinde çeşitli üniversitelerde ulusal ve uluslararası yenilikçi çalışmalara katkıda bulunarak akademisyenlik görevlerini sürdürmektedirler.

Bölümümüzün başarılarının sürdürülebilir olması dileğiyle, tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

Endüstri Mühendisliği Bölüm Yönetimi