Ana Sayfa
Umde
Firmaların Umde Hakkında Görüşleri

Firmaların UMDE Hakkında Görüşleri

Firmaların UMDE hakkındaki görüş ve değerlendirmeleri burada sunulmaktadır.

2016 yılı bahar döneminde SAÜ Endüstri Mühendisliği Bölümüyle yaptığımız görüşmede, yeni kurulan fabrikamıza 4 ayrı departman için  genç profesyonellere ihtiyacımız olduğunu ilettik. UMDE programı kapsamında aday mühendisleri departmanların spesifik özellikleri dikkate alınıp kişilik özelliklerine göre öğrenci yönlendirildi. UMDE kapsamında firmamızda aday mühendis olarak başlayan öğrenciler, kurum içi eğitimlerle hızla  gelişerek halen Gazi Metal'de çalışmaktadırlar. Endüstri Mühendisliği Bölümünün öğrencileri ile olan güçlü iletişimi, ilgisi stajdan öte sonuç ve verimlilik odaklı bu uygulaması ülkemiz geleceği için son derece önemlidir. Bolum yöneticileri ve hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz. 
Halil İbrahim Başar - Gazi Metal 2016 Bahar Dönemi UMDE Koordinatörü

Üniversitenizin  Endüstri Mühendisliği bölümü 4.sınıf öğrencilerinden Burak CAN ve Nazan Derya KAYA UMDE projesi kapsamında 1 dönem stajlarını başarı ile tamamladılar. Stajları boyunca görev aldıkları sorumluluk ve projelerdeki katkıları bizler için çok değerlidir. Öğrencilerinizin gerçekleştirmiş oldukları proje ve sunumlar ile şirketimize değerli katkıları olmuştur. UMDE projesini hayata geçirip öğrencilerinizin üniversite akademik eğitimlerini stajlar ile pratiğe geçirmelerini desteklediğiniz için Amcor Flexibles İstanbul ailesi olarak teşekkür ederiz. Üniversiteniz ile işbirliğimizin uzun yıllar devam etmesini dileriz.
N. Bora Ebussuutoğlu - Amcor Flexibles İnsan Kaynakları Müdürü

İstanbul kent içi toplu ulaşımında 146 yıldır lider konumda olan İETT’nin sahip olduğu bilgi birikimi ve deneyimi yeni nesillere aktarmak adına Uygulamalı Mühendislik Deneyimi Eğitimi (UMDE) programı kapsamında Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü ile işbirliği yapılmış ve 2016-2017 eğitim döneminde ilk stajyerlerle programa başlanmıştır. Öğrencilerin aldıkları teorik eğitimin uygulama ile bütünleştirilmesi, bilgi, beceri ve yetkinliklerinin elde edilerek içselleştirilmesi yoluyla mesleki deneyim kazanmaları amaçlanmaktadır. Bunun yanında bu tür işbirlikleri öğrencilerin üretkenlikleri, enerjileri ve projelere farklı açılardan bakabilme yetenekleriyle çift yönlü pozitif etki oluşturduğundan kurumlar için de büyük önem arz etmektedir.
Bu kapsamda Sakarya Üniversitesi  Endüstri Mühendisliği Bölümü tarafından yürütülen UMDE programının  gençlerimizin geleceğe hazırlanmasında çok faydalı olduğunu belirtir, programı hazırlayanlara teşekkürlerimi sunarım…

Yük.End.Müh.İhsan EROĞLU İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü Ulaşım Planlama Daire Başkanı Yönetici Asistanı

Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nün başını çektiği UMDE programı firmamıza öğrencilerle birlikte çalışma imkanı sağlamıştır. Ülkemizdeki en büyük eksikliklerden birisi olan "Gerçek iş yaşamında, okulda öğrenilenlerin öğrenirken işe yaradığını ve ne işe yaradığını anlayarak eksiklikleri öğrenim sürecinde tamamlamak" kavramına öncülük etmektir. Bu sayede öğrencilerin deneyim eksikleri tamamlanarak; kendine güvenli, piyasanın talep ettiği bilgilere sahip deneyimli mühendislerin yetişmesine destek olunmuştur.

İlhan DÜZGÜN- ISILSAN MAKİNA Fabrika Müdürü

Hüseyin DURAN - Türk Traktör İnsan Kaynakları Müdürlüğü Eğitim Uzmanı

Ali İhsan GÜNEŞ - FGİ Kapı ve Yükleme Teknolojileri A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi