Ana Sayfa
Duyurular
Tasarımı ve Bitirme Çalışması Ders Seçimi

Tasarımı ve Bitirme Çalışması ders seçimi

Endüstri Mühendisliği Tasarımı ve Bitirme Çalışması ders seçimi hakkında dikkat edilecek hususlar aşağıda verilmiştir.

1. Endüstri Mühendisliği Tasarımı ve Bitirme dersi için, başvuran öğrenci sayısı esas alınarak öğretim üyelerine ortalama sayıda bir dağılım gerçekleştirilmektedir. 

2. Güz döneminde Endüstri Mühendisliği Tasarımını alıp geçen öğrencilere, Bahar döneminde Bitirme Çalışmasını aynı danışmandan almaları önerilmektedir.

3.  Endüstri Mühendisliği Tasarımı dersi Güz yarıyılı dersidir. Ancak Bahar yarıyılı sonunda mezun duruma gelecek öğrencilerin mezuniyetlerinin gecikmemesi adına  Endüstri   Mühendisliği Tasarımı dersi plana yerleştirilmektedir. Bu nedenle Endüstri Mühendisliği Tasarımı dersi sadece bahar dönemi sonunda mezun duruma gelecek öğrencilere verilmektedir. Mezun durumda değilseniz mağduriyet yaşamamak için bu dersi SEÇMEMENİZ önemlidir.

5.  Zorunlu bir gerekçe olmadıkça danışman değişikliği yapılmamaktadır. Geçerli ve zorunlu gerekçesi ile danışman değişikliği talep eden öğrencilerin ilgili öğretim üyelerinin her ikisinin de onayını alarak dilekçeyle bölüm sekreterliğine başvurmaları gerekmektedir.

5. Endüstri Mühendisliği Tasarımı dersini Bahar döneminde SABİS'ten seçenlerin ayrıca dersi almak istediğini belirtir dilekçe ekinde güncel transkripti ile Bölüm sekreterliğine başvurmaları gerekmektedir.  Endüstri Mühendisliği Tasarımı dersini seçen öğrencilerin mezuniyet durumları incelenecektir. Mezun durumunda olmayanların seçtiği  Endüstri Mühendisliği Tasarımı dersi Bölüm Başkanlığı tarafından Yönetim Kurulu kararıyla silinecektir.  Bahar dönemi sonunda mezuniyet koşullarının sağlanmaması durumunda SABİS dersi verebilmektedir. Çünkü SABİS mezuniyet kontrolü yapmamaktadır. Mezun durumda değilseniz ve mağduriyet yaşamamak için,  Endüstri  Mühendisliği Tasarımı dersini   SEÇMEMEniz önemlidir. 

9.  Endüstri   Mühendisliği Tasarımı ve Bitirme Çalışması dersini çeşitli nedenlerle ders kayıtlarından sonraki geç dönemde alan öğrencilerin danışman ataması için Bölüm Sekreterliğine dilekçe yazmaları veya Bölüm Başkalığını bizzat bilgilendirmeleri gerekmektedir.