Ana Sayfa
Duyurular
2023-2024 Güz Dönemi Umde Başvuruları

2023-2024 Güz Dönemi UMDE Başvuruları

Bu form 2023-2024 Güz dönemi için geçerlidir.  Formu doldurmanız halinde UMDE kapsamında değerlendirileceğiniz için atandığınız taktirde bu dersi "ders yazılma süresi" içinde mutlaka SABİS sisteminden seçmeniz gerekmektedir. Bu formu doldurmanız ve atanmanız halinde 2023-2024 Güz dönemi UMDE derslerini seçeceğinizi ve UMDE kuralları kapsamında yasak olan herhangi bir dersi seçmeyeceğinizi kabul etmiş olursunuz. Firmaların kendi yapacağı mülakatlar sonucu atanamayan öğrenciler için atama yapılamayacaktır. Atanamayan öğrenciler teknik seçmeli ders seçecektir.

 

2023-2024 Güz yarıyılı itibariyle UMDE programına katılmak için aşağıdaki şartların tamamının sağlanması zorunludur.

  • 6. yarıyıl sonu itibariyle genel not ortalamasının en az 2.50 olması
  • İlk 6 yarıyılda tüm güz ve bahar dönemindeki derslerin tamamının alınmış ve başarılmış olması, başarısız (FF, FD, DZ,GR) hiç bir dersin olmaması (Staj 1, Staj 2 ve üniversite ortak seçmeli dersler hariç)

2023-2024 Güz yarıyılında UMDE programına katılmak isteyen öğrencilerin aşağıdaki bağlantıda yer alan Başvuru Formunu 14 Temmuz 2023 Cuma  tarihi Saat:17.30’a kadar doldurmaları gerekmektedir. Aksi takdirde SABİS üzerinden dersi seçmiş dahi olsanız firmalara atanmanız mümkün olmayacaktır. Başvurular sadece 2023-2024 Güz yarıyılı için geçerlidir. UMDE dersi sadece 1 dönem alınabilir ancak değerlendirme sonucu başarısız olan Aday Mühendisler UMDE programına yeniden başvurabilir. Bu dersi daha önce aldıysanız ve başarılı olduysanız kesinlikle tekrar seçmeyiniz.

UMDE programına katılmaya emin olmadan kesinlikle formu doldurmayınız.

 

Ders seçim döneminde SABİS'ten ENM 495 Uygulamalı Mühendislik Deneyimi Eğitimi dersini seçmek zorundasınız. Sadece başvuru formunu doldurmanız ya da derslerden birisini seçmeniz yeterli değildir.

 

UMDE programı 3 adet teknik seçmeli derse eşdeğer sayılacak olup 15 AKTS değerine sahiptir.

 

 

ENM 495 kodlu dersi seçtikten sonra ders saati firmadaki çalışma saatlerine uygun olsa dahi başka zorunlu / teknik seçmeli ders alınamaz. Ayrıca programda bulunan ve Pazartesi-Perşembe (UMDE’de bulunulan 4 gün) günlerinde yer alan üniversite ortak dersler de seçilemez.

 

Bahar yarıyılı öğretim başlangıcı 25 Eylül 2023 olup ilgili hafta sigorta işlemleri ve tanıtım toplantısı yapılacaktır. 2 Ekim 2023 tarihinde UMDE programı başlayacaktır. Tanıtım toplantısının türü, zamanı ve sigorta işlemleri için ayrıca bilgilendirme yapılacaktır.

UMDE Tarihleri: 2 Ekim 2023–4 Ocak 2023 olup bu tarihler akademik takvim baz alınarak belirlenmiştir. Akademik takvimde yapılacak değişikliklerde bu tarihler de değişebilir. Değiştiği taktirde bölüm web sayfasında ilan edilir.

 

Bölüm UMDE Takip Komisyonu (BUTAK) ve Bölüm Yönetimi tarafından mülakat sürecinde seçilemeyen öğrenciler için atamalar yapılmayacaktır. Bununla birlikte öğrenciler tarafından anlaşmalı işletmeler dışında yeni bir işletme önerilebilir. UMDE programında yer alan firmaların dışında firma önermek isteyen öğrencilerin ek'te yer alan formu da mftaskin@sakarya.edu.tr adresine en geç 1 Eylül 2023 Cuma günü Saat:17.30’a kadar göndermeleri gerekmektedir.

 

UMDE yapılan dönemde intro alan öğrenciler de dahil hiçbir teknik seçmeli ders alınamaz.

 

Firmalara atanan ve atanamayan öğrenciler Bölüm web sayfasında ilan edilecektir.

 

2023-2024 Güz yy UMDE Başvuru Form Linki:

https://forms.gle/iZkL6vguuQJo44sT7