Ana Sayfa
Duyurular
2023-2024 Bahar Yy. Umde Programına Katılacak Öğrenciler Hk.

2023-2024 Bahar Yy. UMDE Programına Katılacak Öğrenciler Hk.

2023-2024 Bahar yy. UMDE programına katılacak öğrenciler firmalar tarafından yapılan mülakatlar ile belirlenmiştir. Ekte bulunan atama listesinde (İsimler KVKK gereği bu şekilde yazılmıştır.) ortalama ve ders başarı şartını sağlamayan öğrenciler de bulunmaktadır. Bütünleme sınavlarına giren ve başarılı olup ders şartını sağlayan öğrenciler UMDE programına devam edebileceklerdir. Listede hata bulunduğunu düşündüğünüz durum var ise eneserkan@sakarya.edu.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Başvuru yapan ve firmalara atanan tüm öğrenciler ENM 496 kodlu Uygulamalı Mühendislik Deneyimi Eğitimi (UMDE) dersini seçmek zorundadır. (SABİS üzerinde derse yazılma esnasında bütün öğrencilerde tek bir öğretim görevlisi gözükecektir, ileriki günlerde bölüm yönetimi tarafından atanan danışmanınız açıklanacaktır.)

Protokol imzalatması gereken öğrenciler danışmanlı liste yayınlandığında bildirilecektir. Daha önce bazı firmalar ile yapılan protokoller olduğundan her öğrencinin protokol imzalatmasına gerek olmamaktadır.

UMDE seçilen dönemde Cuma günü ya da 2. öğretim dahi olsa başka ders alınamaz (Tasarım, Bitirme, Girişimcilik, Staj ve Cuma günü olmak koşulu ile üni ortak dersleri seçilebilir). Ders seçiminde bu kurala aykırı bir seçimde bulunan öğrencilerin ilgili derslerden çekilmeleri istenecektir. Çap/Yandal gibi ikinci bir programa kayıtlı öğrenciler veya intro ders alan öğrenciler için de bu kural geçerlidir.

UMDE Tarihleri: 19 Şubat 2024 – 6 Haziran 2024 olup bu tarihler akademik takvim baz alınarak belirlenmiştir. Akademik takvimde yapılacak değişikliklerde bu tarihler de değişebilir. Değiştiği taktirde bölüm web sayfasında ilan edilir.

14 Şubat 2024 Çarşamba günü UMDE tanıtım toplantısı online olarak saat 14:00’da yapılacaktır. Katılım için davet e postaları e-posta adreslerinize gönderilecektir. Toplantıya katılım zorunludur.

Sigorta işlemleri için tüm atanan öğrencilerin 7 Şubat 2024 Çarşamba günü 17.30'a kadar aşağıdaki bağlantıda verilen formu (öğrenci e posta adresinizi kullanınız) doldurması gerekmektedir. Sigorta belgeleriniz hazır olduğunda e-posta adreslerinize gönderilecektir. Önerdiğiniz firma tarafından sigorta yapıldıysa ve üniversite tarafından sigortalanmak istemiyorsanız bu durumu belirten bir dilekçe ve sigorta çıktısını (sigorta çıktısı firmaya başladıktan sonra da gönderilebilir) 5 Şubat 2024 Pazartesi günü 17.30'a kadar eneserkan@sakarya.edu.tr adresine gönderiniz (Dilekçelerini halihazırda gönderen öğrencilerin tekrardan gönderim yapmasına gerek yoktur.).

Sigorta işlemleri için bağlantı:

https://forms.gle/LDqed3DQwRE635uD6

Sigorta işlemini yapmayan öğrenci firmalara kesinlikle giremez. UMDE kapsamında, Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe olmak üzere haftanın 4 iş günü firmalarda bulunmak zorundasınız. Sigortanız da bu 4 gün için yapılacağından ve Cuma, Cumartesi, Pazar ve resmi tatil günleri sigortasız olacağınızdan dolayı her ne sebeple olursa olsun firmalara gitmeyiniz.

UMDE programına katılan tüm öğrencilerden sorumluluk onay belgesi alınması gerekmektedir. Aşağıdaki bağlantı ile online onay vererek (öğrenci e posta adresinizi kullanınız), onay belgesini imzalayıp sisteme yüklemeniz gerekmektedir.  İlgili belge form içerisine bağlantı olarak iliştirilmiş olup bağlantı tıklanarak indirilebilmektedir.

Sorumluluk onay belgesi için bağlantı:  

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdjQ6ZTUi5lT3fDZ9EmJAUrD2fgveJVCkUrygR3guYAJhL3gg/viewform