Ana Sayfa
Duyurular
Danışmanlık Toplantısı

Danışmanlık Toplantısı

Değerli Öğrencilerimiz,

03 Nisan 2019 Çarşamba günü Danışmanlık Toplantı Çizelgesinde(ekte) belirtilen saatte ve sınıfta Akademik danışmanınız tarafından danışmanlık toplantısı yapılacaktır. 

--- Öğrenclerimiz akademik danışmanlarını SABİS(Sakarya Üniversitesi Bilgi Sistemi) üzerinden öğrenebilirler.

--- Bölümümüz Eğitim ve Öğretim süreçleri(UMDE, Ders paln ve Programları, Bitirme ve tasarım vb.) gibi konulardaki son güncellemeler ile ilgili bilgi verilecek ve öğrencilerimizin görüşleri alınacaktır. Danışmanlık toplantısına katılım zorunludur ve toplantıda katılım yoklaması alınacaktır.

--- Bölüm ile olan bazı işlemlerin(Referans, UMDE ye kabul, Tasarım Bitirme Danışmanlığı  vb..)  Danışmanların onayından geçeceğinden programa devam edilmesi ve ilgi gösterilmesi önem arz etmektedir.      

Konuya gerekli hassasiyetin gösterilmesi sizler için yararlı olacaktır.

Akademik danışmanlık: Endüstri Mühendisliği Bölümünde her öğrencinin bir akademik danışmanı vardır. Öğrencilerin özel taleplerine uygun olarak Danışman Öğretim üyesi yüzyüze veya mail yoluyla görüşmeler sağlar. Danışman, eğitim öğretim dönemi içerisinde en az bir kere sorumluluğundaki öğrenciler ile toplantı yapar.  Danışmanın hangi derslikte ve hangi zaman diliminde bu toplantıyı yapacağı da komisyon tarafından planlanarak duyurulur.

 

Bu toplantıda danışman;

·    Sorumluluğundaki öğrencileri öğrenim sonrası yaşamı, mesleki girişimleri konusunda bilgilendirir.

·    Öğrenciyi lisansüstü eğitim ve akademik kariyer konusunda bilinçlendirir.

·   Öğrencilerin akademik gelişimlerini desteklemek amacıyla konferans, panel, seminer ve benzeri etkinlikler konusunda bilgilendirir.

·   Sorumlu olduğu öğrencilerin öğretim süresince ders programları ile eğitsel, toplumsal, ekonomik ve ruhsal sorunlarıyla  ilgilenir.

·   Öğrencilerin sorunlarını dinler ve toplantı sonucunu rapor biçiminde birim yönetimine iletir.

·  Gerek eğitim öğretim gerekse iş hayatında ve sosyal hayatta yapacağı faaliyet ve ilişkilerinde etik ve ahlak kurallarına dikkat etmesi konusunda tavsiyelerde bulunur, bilgilendirir. Konunun önemi hakkında farkındalık oluşturur.