Ana Sayfa
Duyurular
2020-2021 Bahar Dönemi Umde Başvuruları

2020-2021 Bahar Dönemi UMDE Başvuruları

Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Fatih SAVAŞAN başkanlığında 28.01.2021 tarihinde 574 sayılı toplantı ile toplanmış ve alınan karar gereğince "2020-2021 Bahar yarıyılında UMDE programı açılacaktır". İsteyen öğrencilerin tüm risklerin ve gerekli tedbirlerin farkındalığını imzalı belge ile sunmak koşulu ile Uygulamalı Mühendislik Deneyimi Eğitimi (UMDE) kapsamındaki Mesleki Uygulama ya da İşyeri Uygulamasını yüz yüze yapabilmeleri mümkün olacaktır (İmzalanması gereken belge yakın tarihte başka bir duyuru ile ilan edilecektir).

Süreç dolayısıyla firma sayısı kısıtlı olup 7. yarıyıl sonu genel başarı ortalaması baz alınarak atamalar gerçekleştirilecektir. Ataması yapılamayan öğrenciler teknik seçmeli ders seçecektir.

2020-2021 Bahar yarıyılı itibariyle UMDE programına katılmak için aşağıdaki şartların tamamının sağlanması zorunludur.

•       7. yarıyıl sonu itibariyle genel not ortalamasının en az 2.00 olması

•       İlk 7 yarıyılda tüm güz ve bahar dönemindeki derslerin tamamının alınmış ve başarılmış olması, başarısız (FF,DZ,GR) hiç bir dersin olmaması (Üniversite ortak seçmeliler ve stajlar hariç)

2020-2021 Bahar yarıyılında UMDE programına katılmak isteyen öğrencilerin aşağıdaki bağlantıda yer alan Başvuru Formunu 10 Şubat 2021 Çarşamba tarihi Saat:17.30’a kadar doldurmaları gerekmektedir. Aksi takdirde SABİS üzerinden dersi seçmiş dahi olsanız firmalara atanmanız mümkün olmayacaktır. Başvurular sadece 2020-2021 Bahar yarıyılı için geçerlidir. UMDE dersi sadece 1 dönem alınabilir. Bu dersi daha önce aldıysanız kesinlikle tekrar seçmeyiniz.

UMDE programına katılmaya emin olmadan kesinlikle formu doldurmayınız.

Ders seçim döneminde SABİS'ten ENM  487 MÜHENDİSLİK DENEYİMİ EĞİTİMİ ve ENM 496 MÜHENDİSLİK DENEYİMİ UYGULAMASI derslerinin ikisini de seçmek zorundasınız. Sadece başvuru formunu doldurmanız ya da derslerden birisini seçmeniz yeterli değildir.

UMDE programı 3 adet teknik seçmeli derse eşdeğer sayılacak olup 15 AKTS değerine sahiptir. Ancak sadece 5 AKTS’si ortalamaya yansır. 10 AKTS'si yeterli/yetersiz olarak transkripte işlenecektir. 

•             Ders planlarını incelemek için;

https://ebs.sabis.sakarya.edu.tr/BirimDetay/DersPlan/262

ENM 487 ve ENM 496 kodlu dersleri seçtikten sonra ders saati firmadaki çalışma saatlerine uygun olsa dahi başka zorunlu / teknik seçmeli ders alınamaz.

Bahar yarıyılı öğretim başlangıcı 22 Şubat 2021 olup ilgili hafta sigorta işlemleri ve tanıtım toplantısı yapılacaktır. 1 Mart 2021 tarihinde  UMDE programı başlayacaktır. Tanıtım toplantısının türü, zamanı ve sigorta işlemleri için ayrıca bilgilendirme yapılacaktır.

UMDE Tarihleri: 1 Mart 2021 – 17 Haziran 2021 olup bu tarihler akademik takvim baz alınarak belirlenmiştir. Akademik takvimde yapılacak değişikliklerde bu tarihler de değişebilir. Değiştiği taktirde bölüm web sayfasında ilan edilir.

Öğrencilerin işletmelere atamaları pandemi koşulları nedeniyle sadece kısıtlı sayıda olarak Bölüm UMDE Takip Komisyonu (BUTAK) ve Bölüm Yönetimi tarafından yapılacaktır. Bununla birlikte öğrenciler tarafından anlaşmalı işletmeler dışında yeni bir işletme önerilebilir. UMDE programında yer alan firmaların dışında firma önermek isteyen öğrencilerin ek'te yer alan formu da mftaskin@sakarya.edu.tr adresine  en geç 10 Şubat 2021 Çarşamba günü Saat:17.30’a kadar göndermeleri gerekmektedir. 

İngilizce destekli ders alan öğrenciler her dönem 1 İngilizce ders seçmek zorunda olduklarından UMDE seçtikleri dönemde 1 tane İngilizce ders seçebilirler. Bu durumda olan öğrenciler varsa Cuma günü olan İngilizce dersi seçmelilerdir yoksa 2. öğretimden dersi almalılardır.

Firmalara atanan ve atanamayan öğrenciler Bölüm web sayfasında ilan edilecektir.

2020-2021 Bahar yy UMDE Başvuru Form Linki: 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfnafRxlVenHlBubR_5TpDd7Cs8pvphuVKJT3hlsX2rHpiYUA/viewform