Ana Sayfa
Ieport Hakkında

IEPORT Hakkında

Ders İçerik ve Videoları

Öğrenci, mevcut öğrenci bilgi sistemindeki (OBIS) kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapabildiği portalda (www.ieport.sakarya.edu.tr) haftalık olarak yayınlanan ders içeriklerine, ders videolarına, varsa kaynak dosyalara ulaşabilir, bilgisayarına indirebilir ve zaman bağımsız olarak (asenkron) çalışma imkanı bulur.

Kısa Sınav İmtihanı, Yapılış Şekli, Ne Zaman Yapılacağı

Kısa sınav (quiz) genellikle yüz yüze yapılan derslerde gerçekleştirilir. Eğer kısa sınav ieport üzerinden gerçekleştirilecek ise aşağıdaki gibi uygulanır.

Kısa sınavlar internet üzerinden (IEPORT) yapılacak ise daha önce duyurulacak olan tarihler arasında gerçekleşirilir. Yalnız her bir öğrenciye sorulacak sorular sistem tarafından rastgele seçileceğinden farklı olabilir ve şıkları her öğrenci için karıştırılmaktadır. Vize için belirlenen tarihler arasında istediğiniz derse kendinizin belirleyeceği bir zamanda girebilirsiniz, ancak sınava başladıktan sonra belirlenen sürede bitirmelisiniz (sınav süresi imtihan sırasında size bildirilecektir). Çünkü sistem bir daha aynı dersten sizi sınava almayacaktır.

Sınav sırasında herhangi bir beklenmedik sorun ile karşılaşırsanız, ilgili dersin hizasında bulunan "Destek Formu" bölümünden sorunu açıklayarak yapacağınız talep; sınavda kalma süreniz, sorulara verilen cevaplar, vb. bilgiler kontrol edilerek değerlendirilecek ve gerekli durumda size yine kısa sınavın yapılacağı tarihler arasında Mazeret sınavı hakkı verilecektir. Bu size ieport üzerinden mesaj ya da öğrenci maillerinize e-posta ile bildirilecektir. Bundan sonra hak verilen öğrenciler sınavlarına girebileceklerdir.

Ödevler

Ödevler genellikle yüz yüze yapılan derslerde teslim şeklindedir. Eğer ödevler ieport üzerinden yüklenecek ise aşağıdaki gibi uygulanır.

Dönem içerisinde ieportta yayınlanan ödev, tarafınızdan yapılarak belirtilen tarihler arasında tekrar sisteme yüklenmelidir. Herhangi bir problem yaşanması durumuna karşı sisteme her ödev için 2 kez yükleme hakkı verilecektir (ilkinde hatalı yüklediğiniz dosyayı düzeltmeniz ve tekrar yüklemeniz için). Ödevin son teslim tarihi geciktirilmemelidir, çünkü sistem son tarihten sonra (süre uzatılmazsa) yükleme için kapatılır.

Not: Ödevler konusunda son sisteme yüklenen ödevler öğretim üyeleri tarafından dikkate alınacağından, farklı iki dosya halinde yüklemeniz gereken ödevlerinizi aynı .zip dosyası içerisinde sisteme yüklemeniz gerekmektedir.

Ödevlerin sisteme nasıl yüklendiklerini öğrenmek için www.ieport.sakarya.edu.tr adresinden kullanıcı adınız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra yardım videoları bölümünden “ödev teslim etme” videosunu inceleyiniz.