2017/2018 Bahar Yy Umde Programına Başvuranların Dikkatine

2017/2018 BAHAR YY UMDE PROGRAMINA BAŞVURANLARIN DİKKATİNE

Eğer UMDE seçeceğiniz dönemde ilgili alt dönemlerden (2,4,6) DZ ya da hiç almadığınız zorunlu bir ders varsa sistemden o dersi seçmek zorunda olduğunuz için UMDE dersini seçemezsiniz. Böyle bir durumunuz varsa Arş. Gör. Enes Furkan Erkan'a bilgi veriniz

(21/09/2013 gün ve 28772 sayılı R.G.ile değişik) Öğrenciler birinci ve ikinci dönemlerindeki tüm derslere yazılmak zorundadır. Öğrenci; hiç almadığı ya da devam şartı sağlamadığı ders/derslere öncelikli yazılmak zorundadır. Bu dersler farklı dönemlerden ise en alttaki dönem derslerinden başlamak şartı ile bulundukları döneme ait derslere yazılır. Ancak, devam şartı sağlanmış önceki dönem derslerine yazılmak öğrencinin talebine bağlıdır. Öğrenciler, dördüncü fıkrada tanımlanan ÇAP öğrencileri ve üst yarıyıldan ders alabilecek öğrenciler haricinde, bir dönemde 30 AKTS + 10 AKTS veya 2 derse kayıt yaptırabilir.