Ana Sayfa
Duyurular
2019-2020 Bahar Dönemi Umde Başvuruları

2019-2020 Bahar Dönemi Umde Başvuruları

2019-2020 Bahar Yarıyılı UMDE Seçecek Öğrencilerin Dikkatine

 

  • 2019-2020 Bahar Yarıyılı itibariyle UMDE programına katılmak için aşağıdaki şartların tamamının sağlanması zorunludur.
    • 7. yarıyıl sonu itibariyle genel not ortalamasının en az 2.00 olması
    • İlk 7 yarıyılda tüm güz ve bahar dönemindeki derslerin tamamının alınmış ve başarılmış olması, başarısız (FF,DZ,GR) hiç bir dersin olmaması (Üniversite ortak seçmeliler, uzaktan olan dersler ve stajlar hariç)

 

  • 2019-2020 Bahar Yarıyılında UMDE programına katılmak isteyen öğrencilerin aşağıdaki  bağlantıda yer alan Başvuru Formunu 15 Kasım 2019 Cuma tarihi Saat:17.30’a kadar doldurmaları gerekmektedir. Aksi takdirde SABİS üzerinden dersi seçmiş dahi olsanız firmalara atanmanız mümkün olmayacaktır. Başvurular  sadece 2019-2020 Bahar Yarıyılı için geçerlidir. UMDE dersi sadece 1 dönem alınabilir. Bu dersi daha önce aldıysanız kesinlikle tekrar seçmeyiniz
  • 7. yarıyıl henüz bitmediğinden dolayı ilk 6 yarıyılda kalan dersiniz yoksa başvuru yapabilirsiniz. 7. yarıyıl sonunda notlar sisteme aktarıldığında öğrenci işlerinden genel not ortalaması ve ders başarı durumu hakkında bilgi alınarak UMDE programına katılabilecek öğrencilere ait nihai liste ilan edilecektir.
  • Başvuru formunu doldurmanız durumunda sizin için firmalar ile sözleşme yapılacağından dolayı UMDE programına katılmaya emin olmadan kesinlikle formu doldurmayınız.
  • Ders seçim döneminde SABİS'ten ENM  487 MÜHENDİSLİK DENEYİMİ EĞİTİMİ ve ENM 496 MÜHENDİSLİK DENEYİMİ UYGULAMASI derslerinin ikisini de seçmek zorundasınız. Sadece başvuru formunu doldurmanız ya da derslerden birisini seçmeniz yeterli değildir.
  • UMDE programı 3 adet teknik seçmeli derse eşdeğer sayılacak olup 15 AKTS değerine sahiptir. Ancak sadece 5 AKTS’si ortalamaya yansır. 10 AKTS'si yeterli/yetersiz olarak transkripte işlenecektir. 
  • ENM 487 ve ENM 496 kodlu dersleri seçtikten sonra ders saati firmadaki çalışma saatlerine uygun olsa dahi başka zorunlu / teknik seçmeli ders alınamaz.
  • Öğrencilerin işletmelere atamaları Bölüm UMDE Takip Komisyonu (BUTAK) tarafından yapılacaktır. Bununla birlikte öğrenciler tarafından anlaşmalı işletmeler dışında yeni bir işletme önerilebilir. UMDE programında yer alan firmaların dışında firma önermek isteyen öğrencilerin ek'te yer alan formu da mervesisci@sakarya.edu.tr adresine 13 Aralık 2019 Cuma günü Saat:17.30’a kadar göndermeleri gerekmektedir. Önerilen firma 60 km sınırı içinde yer almalıdır ve komisyon tarafından uygunluğu değerlendirilecektir.
  • İngilizce destekli ders alan öğrenciler her dönem 1 İngilizce ders seçmek zorunda olduklarından UMDE seçtikleri dönemde 1 tane İngilizce ders seçebilirler. 
  • Dolduracağınız UMDE formunda yer alan "Önerdiğiniz bir firma varsa açık bir şekilde işletme adı ve adresini yazınız" kısmı öğrencilerin mevcut firmalardan atanmak istediği firmaları belirtebileceği bir alan değildir. Bu alan mevcut anlaşmalı firmalar dışında farklı bir firma ile anlaşma yaptıysanız ve bunu kurum/kuruluş öneri formu ile mervesisci@sakarya.edu.tr  adresine ilgili tarihlerde gönderecekseniz doldurabileceğiniz bir alandır. Aksi takdirde bu alanı boş bırakınız.
  • Bahar yarıyılı öğretim başlangıcı 03 Şubat 2020 olup o hafta sigorta işlemleri ve tanıtım toplantısı yapılacaktır. 10 Şubat 2020 tarihinde  UMDE programı başlayacaktır. Dolayısı ile bu tarihlerde Erasmus ya da farklı nedenler ile  okulda olamayacaksanız UMDE programına katılamazsınız. 
  • UMDE Tarihleri: 10 Şubat 2020 – 22 Mayıs 2020 olup bu tarihler akademik takvim baz alınarak belirlenmiştir. Akademik takvimde yapılacak değişikliklerde bu tarihler de değişebilir. Değiştiği taktirde bölüm web sayfasında ilan edilir.
  • UMDE kapsamında 60 km sınırı olduğundan dolayı bölüm başkanlığının bilgisi ve onayı olmadan il dışındaki firmalar ile görüşme ve anlaşma kesinlikle yapmayınız. Aksi takdirde anlaşma yapmış dahi olsanız bölüm yönetiminin uygun gördüğü Sakarya’da bir firmaya atanırsınız. Ayrıca Sakarya sınırları içinde başvuruları ilan edilen firmalar dışında bir firma ile bireysel görüşme yapacaksanız mutlaka UMDE komisyonundaki sorumlulardan onay alınız
  • UMDE ile ilgili sorularınız veya komisyona bildirmek istediğiniz konular için aşağıda verildiği gibi Komisyon üyelerine danışabilirsiniz.

Öğrenci numarasının son rakamı 0,1,2,3 olanlar Dr. Öğr. Üyesi  Alper KİRAZ (kiraz@sakarya.edu.tr ) 

Öğrenci numarasının son rakamı 4,5,6 olanlar Arş.Gör. Enes Furkan ERKAN (eneserkan@sakarya.edu.tr )

Öğrenci numarasının son rakamı 7,8,9 olanlar Arş.Gör. Merve ŞİŞCİ (mervesisci@sakarya.edu.tr)

 2019-2020 Bahar yy UMDE Başvuru Form Linki: 

https://forms.gle/LX9WtzZcL17hB7qy5