Ana Sayfa
Duyurular
Sakarya Üniversitesi Rektörlük Bursu Başvurusu

Sakarya Üniversitesi Rektörlük Bursu Başvurusu

2019-2020 öğretim yılında aylık 250 TL olarak verilecek olan bursa aşağıdaki koşulları sağlayan Endüstri Mühendisliği öğrencilerimiz başvurabilir:

  1. Sakarya Üniversitesi örgün öğrenim programlarında öğrenci olmak,
  2. Maddi durumu yetersiz olmak,
  3. Normal öğrenim süresini aşmamış olmak (Çift Anadal Programı yapan öğrencilerden birinci programdan mezun olduktan sonra ikinci program için devam edenler burs başvurusu yapabilirler),
  4. Önlisans ve lisans ara sınıflarında 2.00, yüksek lisans ve doktora ara sınıflarında en az 3.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak,
  5. Hazırlık sınıfı ve yeni başlayan öğrencilerden not ortalaması istenmez,

 

Öğrenim burslarına aşağıdaki durumlarda bulunan öğrenciler başvuramaz:

  1. Uzaktan öğrenim programlarında kayıtlı öğrenciler
  2. Sakarya Üniversitesi’nde özel öğrenci ya da değişim programı kapsamında geçici öğrenci olanlar,
  3. Kredi Yurtlar Kurumu ya da herhangi bir kurum, kuruluş, şirket, dernek veya vakıftan burs alanlar,
  4. İşçi, memur veya herhangi bir statüde çalışanlar.

 

Başvuru için ekteki başvuru formunun ön yüzünün tamamındaki, arka yüzünün de sadece A maddesindeki sorular cevaplanacaktır. (Soruların karşılarında yer alan cevaplardan uygun olanın sol tarafındaki 2-4-6-8-10 rakamların birisi yuvarlak içerisine alınarak soru cevaplanmış olur.) Öğrenciler çıktısını alıp doldurdukları formları, formda istenen tüm belgelerle birlikte 18 Aralık 2019 Çarşamba günü saat 14:00’te Prof. Dr. Harun Reşit YAZGAN’ın ofisinde mülakat sırasında teslim edeceklerdir.

 

Not: Yüksek lisans ve doktora öğrencileri başvuru dilekçelerine danışmanlarından alacakları tavsiye mektubunu da eklerler. Danışmanları henüz belirlenmemiş öğrenciler anabilim dalı başkanından alacakları tavsiye mektubunu eklerler.